Verslag zadenmarkt 2018

10 maart 2018 Feestelijke zadenmarkt 2018 Op zaterdag 10 maart 2018 organiseerde het noordelijk zadennetwerk haar vierde zadenmarkt bij het cultureel centrum Edanz in Groningen. Met 25 kramen en een schitterend workshopprogramma wisten ruim 1000 bezoekers de markt te vinden. Rineke Dijkinga, voedingsdeskundige en schrijver van talloze gezondheidsboeken en Wouter van Eck, voedselbossen expert van Nederland, waren… Read more »

Latest
 • Noordelijke Zadenmarkt 2020 op 14 maart in de Fruithof in Frederiksoord, Drenthe.

  De Noordelijke zadenmarkt is dit jaar op 14 maart 2020 op de unieke locatie van de Fruithof in Frederiksoord. https://fruithof-frederiksoord.nl/De Fruithof sluit enorm goed aan bij de Noordelijke zadenmarkt: als instandhouders van unieke historische fruitrassen als cultureel erfgoed. Fruithof Frederiksoord is een levend museum van oude Nederlandse fruitsoorten op een parkachtig terrein van ca 8 hectare, met… Read more »

 • Zo’n 1000 bezoekers voor Noordelijke Zadenmarkt

  Zaterdag 9 maart vierde het Noordelijk Zadennetwerk het lustrum van Noordelijke Zadenmarkt plaats, dit werd mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Smallingerland. Een kleine 1000 tuin- en groenliefhebbers verzamelden zich bij kwekerij Passiflora in  Drachten voor een rijke variatie aan zaden, knollen, wortel, fruitbomen en -struiken. Daarnaast was hoogleraar Pier Vellinga aanwezig om te vertellen over klimaatverandering… Read more »

 • Marc Siepman: “Heb je een probleem met je bodem, voeg organisch materiaal toe.”

  Maar liefst 60 bezoekers wilden horen wat Marc Siepman te vertellen heeft tijdens de Noordelijke Zadenmarkt afgelopen zaterdag. Hij vertelt over de bodem als complex systeem. De bodem is een complex systeem. Complex is iets anders dan gecompliceerd. Een vliegtuig is gecompliceerd, die kun je uit elkaar halen en als je er verstand van hebt… Read more »

 • Hoogleraar Pier Vellinga: “Willen we hier met 10 miljard mensen wonen, dan zullen we ¾ vegetariers moeten worden.”

  De zaal is goed gevuld tijdens de Noordelijke Zadenmarkt van 9 maart j.l., maar liefst 65 mensen willen horen van Hoogleraar Pier Vellinga te vertellen heeft, de lezing is opgedeeld in drie onderwerpen, klimaatverandering, landbouw en voedsel en ontwikkelingen in de maatschappij. Vellingga: “Klimaatverandering is mijn vak. Landbouw en voedsel zijn minder mijn vak maar… Read more »

 • Lambert Sijens: “Er worden maar een paar rassen bonen in de supermarkt verkocht, de lekkerste maak je toch echt in je eigen moestuin.”

  Lambert Sijens: “Momenteel is de tendens heel snel, heel veel en heel goedkoop voedsel produceren. We kweken denk ik de grootste collectie eetbare gewassen in Nederland bij de Tuinen van Weldadigheid in Veenhuizen. Wij kweken dat voor vermeerdering en deels voor verse productie. Ons bedrijf bestaat ook uit toeristische en educatieve activiteiten. Zo organiseren we… Read more »

 • Parkeren, geld en plastic tijdens Noordelijke Zadenmarkt

  Bent u van plan om vandaag naar de Noordelijke Zadenmarkt te komen? Leuk! We moedigen zoveel mogelijk mensen aan om op de fiets of met het OV te komen, maar begrijpen dat dit niet voor iedereen haalbaar is. U kunt uw auto gratis parkeren tegenover de school voor speciaal onderwijs Kleurrijk ( de Lanen 96, Drachten). De kwekerij… Read more »

 • Alles over zaden tijdens de Noordelijke Zadenmarkt op 9 maart

  Van bijzondere groentezaden tot workshops wilgentenen vlechten Alles over zaden tijdens de Noordelijke Zadenmarkt op 9 maart Op zaterdag 9 maart organiseert het Noordelijk Zadennetwerk het lustrum van de Noordelijke Zadenmarkt. Het prachtig gelegen complex van de zorgkwekerij Passiflora in Drachten van ruim een hectare groot is een groene oase in de woonwijk Maartenswouden en vormt… Read more »

 • Het programma van de Noordelijke Zadenmarkt in Drachten

         

 • Aanleg eetbare schooltuin bij Edanz

  Het Noordelijk Zadennetwerk maakte een ontwerp voor de voortuin van Edanz van een eetbare tuin, gebaseerd op permacultuurprincipes en een mini-voedselbos. Bewoners en vrijwilligers van Edanz kunnen hier groenten en fruit kweken en voor eigen gebruik van genieten. Tijdens de markt werd buiten een eetbare schooltuin aangelegd. In 3 praktische workshops leerden deelnemers uit de buurt en… Read more »

 • Aankondiging Lustrum Noordelijke Zadenmarkt op 9 maart 2019

  Op zaterdag 9 maart organiseert het Noordelijk Zadennetwerk het lustrum van de Noordelijke Zadenmarkt. Het prachtig gelegen complex van de kwekerij en zorginstelling Passiflora in Drachten van ruim een hectare groot vormt een groene oase en is het decor van de Noordelijke Zadenmarkt waar talloze kramen vol zaden, knollen, wortels, fruitbomen en -struiken en tuinboeken… Read more »