(Eetbare) Plantjesmarkt zondag 21 mei

van 11.00 tot 17.00 uur

De Tuinen van Weldadigheid heeft een markt met eetbare planten.

Er zijn er weer verschillende standhouders met bijzondere groenteplanten en zaden, kruiden, permacultuur- en voedselbosplanten , fruitstruiken en bomen, etc.

Gratis toegang en parkeren

De Tuinen van Weldadigheid Hospitaallaan 48 Veenhuizen www.detuinenvanweldadigheid.nl

 

 

Zaterdag 11 maart 2017 Zadenmarkt Valthermond

Het Noordelijk Zadennetwerk organiseert ook in 2017 weer een Zadenmarkt. Op zaterdag 11 maart is er een mooi aanbod aan zaden, knollen, bollen, stekjes, plantjes en gerelateerde artikelen in het Buurthuis het Veurhof in Valthermond. Heb je biologische zaden over neem ze dan mee, want er is er ook een zadenruil/weggeef-tafel.
Tijdens de markt is er een mooi programma met verschillende interessante workshops en leuke activiteiten voor jong en oud. En aan het eind van de middag als klap op de vuurpijl een forum. Wie het forum vertegenwoordigen hoor je later van ons dus houd de website of Facebook in de gaten: https://www.facebook.com/noordelijkzadennetwerk/

Locatie Zadenmarkt zaterdag 11 maart 2017:
Buurthuis Het Veurhof, Zuiderdiep 71, 7876 AD Valthermond
Tijd: 11.00 uur tot 17.00 uur

Voor meer informatie mail: info@noordelijkzadennetwerk.nl
Zaterdag 3 september 13.00-17.00u
Workshop zelf zaden winnen
Je leert van alle belangrijke groentesoorten hoe je hiervan zaad kunt winnen, waar je op moet letten wat betreft kruisbestuiving en plantafstanden. Hoeveel planten je moet zetten voor goede genetische variatie en hoe je ze moet bewaren. Tevens krijg je een hand-out met alle belangrijke informatie.
We gaan ook in de praktijk zaden bekijken en schonen.
De workshop wordt gegeven door Monique Wijn. Zij is zadenvermeerderaar sinds 2002 en heeft een collectie van ruim 200 eetbare groenten, bloemen, bonen, granen en wilde planten. Ze is initiatiefnemer en voorzitter van het Noordelijk Zadennetwerk.
De workshop is op de Oerfloed is, tuin van Leerschool Permacultuur Friesland, te Goutum (vlak voor Leeuwarden). Www.leerschoolpermacultuurfriesland.nl
Voor info/opgave mail naar:
Grietje.permacultuur@gmail.comwww.degodin.nl

Zaterdag 1 oktober, 14.00-17.00u
Vriendenmiddag

Een keer per jaar organiseren we een vriendendag voor iedereen, die het noordelijk zadennetwerk steunt. Dit jaar ben je van harte welkom op op zaterdag 1 oktober.
Deze middag doen we verslag van het afgelopen jaar, wordt er een workshop of lezing gegeven en is er ruimte om met elkaar ervaringen en bevindingen uit te wisselen.
We stellen het op prijs als je je vooraf  aanmeldt: info@noordelijkzadennetwerk.nl

Zet vast in je agenda (onder voorbehoud):
Maart 2017, Zadenmarkt in samenwerking met VELT Emmen