Featured Image

bestuur zoekt penningmeester en secretaris

Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor het voeren van de financiële administratie en voorzie je het bestuur van financiële rapportages. Je vertaalt onze wilde ideeën in financiële (on)mogelijkheden, stelt de jaarlijkse begroting op en bewaakt deze. Je beheert verzekeringen en weet ons te informeren over wet- en regelgeving op financieel gebied. Bij voorkeur ben je wegwijs… Read more »

Featured Image

Groene Peper Prijs Gewonnen

Groene Peperprijs gewonnen! We hebben in de raadzaal van Groningen een een pitch gehouden over het Noordelijk Zadennetwerk. Met 2 andere goede kandidaten (Streekboer en Doggerland) was de race heel spannend! Maar de jury koos voor ons, een geweldige opsteker! In de jury zaten Wout Veldstra, oprichter van de Groene Peperprijs en actief bij Duurzaam Haren… Read more »

Featured Image

Zadenmarkt 2018, 10 maart in Edanz Groningen

In 2018 organiseren we voor de vierde keer een fantastische zadenmarkt. Deze keer in de stad Groningen. In aansluiting op het Europese jaar van de ‘Cultureel erfgoed’ is het thema van de markt dit jaar ‘zaden als cultureel erfgoed’. Bevorderen en behoud van diversiteit is actueel in deze tijd, waarin het zaadgoed inmiddels voor meer dan 50%… Read more »

Featured Image

Recept van Smakelijk Erf: Kruidenjam!

Pluk eetbare planten als Oost-Indische Kers, Brandnetel, Dropplant, Munt, Citroenmelisse, Rozemarijn en alles wat je lekker vind aan eetbare bloemen en kruiden en doe dit in een grote glazen pot. Vul de pot verder aan met water, sluit de pot en zet deze afgesloten pot 24 uur in de zon. Na 24 uur het vocht… Read more »

Featured Image

Toekomst van voedsel

Verslag flitsonderzoek onder bezoekers en deelnemers van een NZN zadenmarkt Op 11 maart organiseerde het Noordelijk Zadennetwerk (NZN) voor het derde jaar een zadenmarkt met een aantal workshops. Dit jaar was de markt in Valthermond en trok een kleine 400 bezoekers. Op de markt stonden kramen met zaden en plantgoed, producten uit de tuin, voorlichting… Read more »

Featured Image

Diversiteit in plaats van patenten, Proost!

Europees is een actie begonnen tegen de patenten op bier van Carlsberg en Heineken. Ze hebben samen drie patenten op gerst in de hand. Ze beweren dat gerst en bier hun uitvinding zijn. Zulke patenten bedreigen de vrijheid van consumenten, boeren en bierbrouwers. Ze zijn niet alleen in tegenspraak met de strekking van de Europese… Read more »

Featured Image

11 Maart 2017, de jaarlijkse Zadenmarkt.

11 Maart 2017 was het dan zover, de jaarlijkse Zadenmarkt van het Noordelijk ZadenNetwerk! Na het eerste jaar in Groningen, het tweede jaar in Friesland, was dit jaar Drenthe aan de beurt. Het werd in Valthermond, een leuk klein dorpje in de buurt van Emmen. Bij en in het dorpshuis ‘t Veurhof mochten wij deze… Read more »

Featured Image

Ervaringen op de zadenmarkt.

Sietske Metz van Arborealis en Lambert Sijens van de Tuinen van Weldadigheid vertellen over de zadenmarkt. Zaterdag 11 maart 2017 was er weer een zadenmarkt zoals het al een beetje een jaarlijkse traditie wordt. Ditmaal in Valthermond een leuk dorpje in Drenthe. Twwee van de kraamhouders vertellen hoe zij het beleeft hebben. “Sietske, zou jij… Read more »

Featured Image

(Eetbare) Plantjesmarkt zondag 21 mei

(Eetbare) Plantjesmarkt zondag 21 mei van 11.00 tot 17.00 uur Voor de tweede keer organiseert de Tuinen van Weldadigheid een markt met als thema eetbare planten. Zij zetten zich samen met het Noordelijk Zaden Netwerk in voor behoud en verspreiding van regionale en historische soorten en bescherming van agrarische genetische variatie. Naast het al grote… Read more »

Featured Image

Zadenmarkt in Valthermond

Zaterdag 11 maart 2017 Zadenmarkt Valthermond Het Noordelijk Zadennetwerk organiseert ook in 2017 weer een Zadenmarkt. Op zaterdag 11 maart is er een mooi aanbod aan zaden, knollen, bollen, stekjes, plantjes en gerelateerde artikelen in het Buurthuis het Veurhof in Valthermond. Heb je biologische zaden over neem ze dan mee, want er is er ook… Read more »